knjige po žanrih
pomoč
več o knjigi
6.57 €
Slavko Zupančič
Kako postati genij
osebna rast
samozaložba
približno število strani: 21
pdf:
2.0 MB
ePub:
313 KB
Mobi:
412 KB
Opis

Knjiga Kako postati genij je novo kratko delo, kjer pisatelj opisuje svoje videnje in razumevanje inteligence. V njej je predstavil svoje teorije nadsvetlobne hitrosti, nekaj matematičnih odkritij ter svoj pogled na samo vesolje. Knjiga je svojevrstno delo in vsekakor ne spada v kategorijo priročnikov. Naslov malce zavaja, a sama knjiga ni to, kar bi si bralec vnaprej zamislil, ko prebere naslov. Torej, da boste vedeli. Ko preberete to knjigo ne boste postali genij, niti pisatelj vam ne bo razkril kako postati genij, ker v knjigi dobro opiše, da to ni mogoče. Če si se že rodil kot genij, potem si, če se nisi, pa najbrž nikoli ne boš.

Pisatelju so najbolj všeč kratke modrosti, rime in pregovori, ki jih je zapisal in utemeljil. V knjigi se pisatelj malce norčuje, vendar ni nič hudega misleč. Je le predstavil svoje mnenje in ga po svoje utemeljil. Knjiga ima le 21 strani, torej je kratko delo, v katero kategorijo spada, naj pa povejo kar bralci sami. Pisatelj je tudi pisal o razliki med inteligenco in izobrazbo, ter opisal, da ga moti ker nekateri ljudje to zamenjujejo.

Priporočljivo pa je, da knjigo berete počasi, ker vam pisatelj postavlja vprašanja, v katera se morate poglobiti, če želite razumeti njegove nadaljnje odgovore. Torej, nikar ne hitite.


Odlomek iz knjige:

Zanimiv naslov, se vam ne zdi? Meni je všeč, ravno zato sem tudi začel s pisanjem, kajti veliko imam za povedati. Tako veliko, da niti ne vem kje bi začel. No, pa se bom potrudil in organiziral svoje misli. Začel bom na začetku. O čem pa razmišljamo, ko smo na začetku? Mislim, da večina ljudi razmišlja o cilju. Tudi vi razmišljate o cilju? Mene cilj sploh ne skrbi, bolj me skrbi pot do cilja, oziroma vse ovire, ki bodo na tej poti. Mislim pa tudi, da bomo na ta način veliko hitreje prišli do cilja in spoštovali ga bomo veliko bolj, kot če bi do njega prišli z lahkoto ali pa celo z enim samim korakom. Kaj pa sedaj, ko pridemo na cilj? O čem razmišljamo? Se počutimo bolje, ali hočemo še? Za vas ne vem, zase pa lahko rečem, da ko nekaj predelam in obdelam, to znam in se s tem ne ukvarjam več, ker sem pametnejši od tega, zato si hitro poiščem nekaj novega, oziroma si zastavim nov cilj. Torej, zopet sem na začetku. Kaj lahko iz tega ugotovimo? Popolnoma nič novega, le dojeti moramo, da smo si najprej zastavili cilj. Res je, najprej smo si zastavili cilj, šele potem smo se postavili na začetek. Zdaj pa si zamislite običajen labirint. S katere strani ga boste začeli reševati? Za vas ne vem, ampak jaz ponavadi začnem reševati labirint na cilju. Sicer ta metoda ni vedno učinkovita, a po mojih izkušnjah je boljša. Življenje samo je en velik in dolg blodnjak, za kar smo si na žalost tudi sami krivi. Tolažimo se lahko s tem, da je vsaj pestro in zanimivo. Kaj lahko pa ugotovimo zdaj? Ravno te ovire in vse težave, ki nam delajo preglavice so čarobne. Mogoče se kdo s tem ne strinja, ampak čar opazimo šele, ko težave rešimo, oziroma se jih znebimo.


Tako, to je bil moj uvod, zdaj pa naj bi začel z jedrom? Zakaj bi moral pisati tako, kot so nas učili v šoli, oziroma tako, kot se od nas pričakuje? Pa saj vem, da bi moral preiti z uvoda v jedro tako, da bralec tega ne opazi. Jaz pač želim, da se moje delo bere kot celota in nihče mi ne bo diktiral, kako naj pišem. Kdor misli, da zna bolje, naj piše sam. Moj način pisanja pušča veliko več vrat odprtih, kar pomeni, da lahko tudi bralec dejansko sam uporabi svojo domišljijo. Seveda me veseli, da želite moje delo analizirati in ga komentirati, ampak svoje delo bom analiziral jaz sam, oziroma sem ga že, kajti lotil sem se ga tam kjer se ga ni nihče. Kje je že to? Na cilju. Torej vse kar pišem, sem si zamislil že prej, čaka me le še nekaj dela, postavljanje vejic in borba s samim seboj. Sicer se zavedam, da večina ljudi, ki me pozna najbrž umira od smeha, a po mojem mnenju je to le ljubosumje. Na žalost se ljudje že vse življenje norčujejo iz mene in iz mojih hib. Pa ko bi vedeli, kaj vse še počnem, bi se tudi imeli čemu smejati. Včasih kar lovim sence, ali pa se zagledam v določen predmet in nato zamahnem pred očmi. Saj vem da s tem nisem naredil ničesar, a se potem počutim bolje. Največje težave pa mi delajo razni napisi in reklamni letaki, ki jih videvamo vsepovsod. Ko preberem kakšen napis včasih kar štejem črke, jih dajem po dve ali tri skupaj in včasih nikakor ne gredo. Zdaj sem ugotovil, da tisti napisi, ki ne gredo, so praštevila. Saj vem, da so nas o tem učili že v šoli, ampak jaz sem do tega prišel sam in to cenim veliko bolj, kot bi z njihovo pomočjo.

Nakup in izposoja
naročilo
Preberite pred prenosom
Za preizkus prenesite brezplačno knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik!
Knjiga »Kako postati genij« je narejena v formatih:  pdf  ePub  Mobi 
S klikom na gumb NAKUP boste odprli PayPal naročilnico.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran s katere lahko prenesete kupljeno e-knjigo (download).
S klikom na gumb NAROČILO (po e-pošti) boste odprli stran, na kateri so podatki za položnico.
Knjigo naročite po e-pošti, znesek pa nakažete po položnici (univerzalni plačilni nalog).
Po prejetju nakazila bomo na vaš e-mail poslali kupljeno knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.