knjige po žanrih
pomoč
več o knjigi
6.57 €
Stella Norris
Ljubezen z neznanko
ljubezenska kriminalka
Založba Genija
približno število strani: 186
pdf:
653 KB
ePub:
354 KB
Mobi:
1.1 MB
Opis

Neke noči na kliniko v Salzburgu pripeljejo močno pretepeno mlado žensko z izredno hudimi poškodbami. Izkušena zdravniška ekipa pod vodstvom primarija Wernerja Bleinerja ji reši življenje in dekle se po dobrem tednu dni ležanja na intenzivnem oddelku prebudi iz kome. Kdo sem? To so prve misli, ki jo pričnejo begati. Ker pri sebi ni imela nobenega dokumenta, ji nihče ne more pomagati pri razkritju svoje identitete. Kmalu ima za vratom še policijo, ki ne izključuje možnosti, da ima ženska kriminalno preteklost.

Zgodba se prične zapletati, ko lepa pacientka zapusti bolnišnico in se nastani pri doktorju Bleinerju, kjer postane tarča ljubosumne svakinje, nezaupljive gospodinje in nenazadnje jo ponovno napade njen skrivnostni napadalec, pri čemer pa ji povzročeni šok povrne spomin.


Odlomek iz knjige:

Počasi se je pričela prebujati iz spanja brez sna. V sobo je skozi zagrnjena okna lila rumeno vijoličasta svetloba sonca, ki je zahajalo za obrobje strmo dvigajočega se hriba nad mestom. Potem je svetloba umrla in prostor je zagrnil spokojni mrak, ki se je vse bolj gostil, dokler predmeti niso izgubili svojih ostrih oblik.

S široko odprtimi očmi je gledala to izginjanje sveta in si želela blagodejne teme, da bi jo objela s pozabljenjem na vse otipljivo in hladno, kar je sevalo vanjo iz tujih predmetov. Ozrla se je po svoji bolniški postelji, obdani z vsemi mogočimi aparaturami. Ko se je skušala premakniti, ji je telo čez in čez spreletela topa bolečina ter ji ustvarila občutek, da sta njena telo in duša zdrobljena v nešteto delcev in zlepljena z vsemi mogočimi bolečinami. Tudi v glavi je čutila strašno bolečino. Poskušala se je spomniti, kaj se je zgodilo, zakaj leži tukaj med vse temi aparaturami, vendar se ni spomnila niti tistega osnovnega, kar ve vsak človek. Bila je ujeta v sedanjosti, ne da bi jo preblisnil en sam spomin na preteklost! Še je hotela je razmišljati, se spomniti česa oprijemljivega, toda misli so se ji pomešale in znova je tonila v nezavest.

Čez čas jo je ostra bolečina vrnila k zavesti. Trudno je odprla oči in v medli svetlobi zagledala dve osebi v belem, ki sta se zaskrbljeno sklanjali nadnjo. Ženska ji je v razbeljena usta ulila malo čaja. Potem je umirjeno zaspala in po dolgem času so se v njen spanec prikradle sanje. Čudne, nerazumljive sanje! Blodenje ... blodenje ... po čem?

Nad hribom se je prelomil svit in zvezde so obledele. V prihajajoči svetlobi se je pričela dokončno prebujati in začutila je, kako je okoli njene postelje završalo.

»Prebuja se!« je zaslišala prijeten ženski glas, ki je govoril v nemškem jeziku s čudnim naglasom. Jezik ji je bil sicer poznan, toda nekako je čutila, da ji ni domač. »Hitro po gospoda primarija!«

Čez nekaj časa se je ob njeni postelji pojavil privlačen črnolas moški v beli zdravniški opravi. Njegov obraz je bil ogorel, z lepimi potezami, prijeten nasmeh pa je odkril vrsto čudovitih belih zob. Priznati si je morala, da je pravi lepotec.

»Dobrodošli zopet na tem svetu,« je zaslišala njegov žametni glas. Ta glas jo je na nekaj spomnil, a samo za hip. Takoj zatem se je znova pričela zavedati, da v njeni glavi ni ničesar, kar bi jo spominjalo na preteklost. Ničesar, prav ničesar in to jo je prestrašilo.

Mladi zdravnik je sedel na rob postelje in ji otipal pulz. Bil je zadovoljiv in znova se je nasmehnil. Ostalemu osebju je dal znak, naj odide.

»Sem doktor Werner Blainer, glavni zdravnik na urgentnem oddelku salzburške klinike in presrečen sem, da ste se vrnili v življenje,« je znova zaslišala njegov vznemirljivi glas. »Pred dobrim tednom so vas sredi noči pripeljali na našo kliniko. Nekdo vas je našel v neki odročni ulici, nezavestno, pretepeno, s hudo poškodbo glave. Bili ste brez vsakršnih dokumentov. Teden dni ležite tukaj, pa se še nihče od svojcev ni pozanimal za vas. Tudi objavi v lokalnem časopisu in na radiu nista pripomogli k odkritju vaše identitete.« Malo je pomolčal, potem pa postavil usodno vprašanje, ki se ga je vseskozi bala: »Ali veste, kdo ste?«

Zrl je v njene prelepe zelene oči, ki so se ob vprašanju čudno zmračile, nato pa se znova zasvetlikale, ko je preprosto, kot je on postavil vprašanje, tudi ona odgovorila: »Niti najmanjšega pojma nimam, gospod doktor!«

Nakup in izposoja
izposoja
naročilo
Preberite pred prenosom
Za preizkus prenesite brezplačno knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik!
Knjiga »Ljubezen z neznanko« je narejena v formatih:  pdf  ePub  Mobi 
S klikom na gumb IZPOSOJA boste odprli stran na kateri lahko knjigo brezplačno izposodite, če ste član ene od (67) knjižnic, ki so v sistemu Biblos (ePub ali pdf format).
S klikom na gumb NAKUP boste odprli PayPal naročilnico.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran s katere lahko prenesete kupljeno e-knjigo (download).
S klikom na gumb NAROČILO (po e-pošti) boste odprli stran, na kateri so podatki za položnico.
Knjigo naročite po e-pošti, znesek pa nakažete po položnici (univerzalni plačilni nalog).
Po prejetju nakazila bomo na vaš e-mail poslali kupljeno knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.