knjige po žanrih
pomoč
več o knjigi
6.57 €
Romana Berni
Ljubezen s tujcem
ljubezenski roman
Založba Genija
približno število strani: 319
pdf:
962 KB
ePub:
405 KB
Mobi:
1.3 MB
Opis

V poldrugem mesecu, ki ga je Tara preživela pri družini Evans-Mills v Londonu kot varuška triletne Mindy, je nenehno poslušala o vrnitvi dragega Gordona.

Nič čudnega, če je tudi sama čakala njegovo vrnitev s primerno radovednostjo ...


Odlomek iz knjige:

»Pa smo dočakali! Danes zvečer se vrne Gordon,« je tega jutra z zanosnim glasom povedala gospa Evans.

V poldrugem mesecu, ki ga je Tara preživela pri družini Evans-Mills v Londonu kot varuška triletne Mindy, je nenehno poslušala o vrnitvi dragega Gordona. O družini in dogajanjih v hiši si je ustvarila že precej zaokroženo sliko. Skorajšnja vrnitev sina iz Amerike je bila pri gospe Evans ves ta čas vodilna tema, in bolj ko se je bližal datum njegove vrnitve, bolj pogosto ga je omenjala. Tara je zlahka dognala, da je Gordon njen ljubljenec in je nanj izjemno ponosna. O sinu se je izražala samo v superlativih. Hvalila ga je, da je pameten, sposoben, razgledan in omikan moški, o kakršnem sanja vsaka mati. Nič čudnega, če je Tara tudi sama čakala njegovo vrnitev s primerno radovednostjo.

Gospa Evans je bila v hiši glavna avtoriteta. Večino časa je preživela doma in pedantno nadzorovala celotno življenje v hiši. Že ponosna drža njene glave z vedno nekoliko privzdignjeno brado je navzven kazala, da se zaveda svoje veljave in pomembnosti. Imela je prefinjeno gospodovalen nastop in vsakogar je znala utišati brez veliko besed, celo le s pogledom.

Njena hčerka Linda, poročena Mills, je bila v poznih tridesetih letih. Bila je uspešna poslovna ženska, sicer pa Tarina delodajalka. Tari se je zdela še kar prijetna oseba, zlasti v primerjavi s svojo materjo. Čez dan je bila veliko odsotna, pa tudi ob večerih je pogosto odhajala ven, bodisi z možem Rogerjem Millsom bodisi brez njega. Doma je bila navzoča le pri zgodnjih skupnih večerjah, pa še to ne vedno. Venomer je samo nervozno hitela in lovila čas za rep. Bila je čedna, zmeraj brezhibno oblečena in naličena, celo doma. Bratove vrnitve se je sicer glasno veselila, hkrati pa ni bilo mogoče spregledati, da ji gre materino pretiravanje s hvalnicami o njem na živce. Včasih je materine besedne izlive pospremila s kakšno razdražljivo in ironično pripombo, še bolj pogosto pa je ob njih le nervozno trzala z usti ali se prikrito zmrdovala. Tara je domnevala, da je bila verjetno pri njej, v primerjavi z bratom, vedno na drugem mestu. Kakšna prikrita grimasa ali navržena pripomba na eni ali drugi strani je tudi sicer nakazovala, da vladajo med materjo in hčerjo določene napetosti, resda nič zelo očitnega. Njuni odnosi so bili namreč navzven ustrezno polakirani in gladki – nikoli se nista spustili na raven odkritih nesoglasij in sporov, vse je teklo »na nivoju«.

Član družinske skupnosti je bil še Lindin mož Roger, ki pa ni bil Mindyin oče. Zaradi svojih poslov je bil malo doma, tako da ga je Tara v tem mesecu in pol videla vsega le nekajkrat. Mindy ga je klicala kar po imenu. Kazalo je, da deklica s svojim biološkim očetom nima stikov, in tudi sicer ga ni nikoli omenjala.

V hiši so imeli nekaj stalno zaposlenega osebja – gospa Adams je skrbela za kuhinjo, gospa Gray za čiščenje hiše in razna pomožna gospodinjska dela ter gospod Clark za hišna popravila, nabavo in podobne stvari.

Družina je po raznih zunanjih pokazateljih zagotovo sodila v višji sloj. O tem je pričala že lokacija hiše v prestižni četrti. Hiša je bila enonadstropna, prostorna in že na pogled gosposka. Pečat prestižnosti je bil opazen povsod. Notranji prostori so bili opremljeni z izbranim pohištvom, k splošnemu vtisu odličnosti pa so svoje prispevale še dragocene starine, razkošna razsvetljava in druge stvari velike vrednosti. Vse se je bliskalo od brušenega stekla in drugih potratnih materialov. Okrog hiše se je širil prostran vrt z negovanimi grmovnicami in lepo razporejenimi drevesi. Tari je s svojo obsežnostjo deloval že kot manjši park. V njegovem spodnjem delu je bilo tudi skrbno vzdrževano otroško igrišče, kjer sta se z Mindy pogosto zadrževali.

Tara si hiše niti še ni ogledala v celoti. Glede na svoje naloge se je največ mudila v skupnih in otroških prostorih. Tudi njej dodeljena soba je bila v tem delu hiše, poleg Mindyine, spominjala pa je na udobno sobo za goste. Bila je srednje velika, opremljena z modernim pohištvom. Imela je celo lastno manjšo kopalnico s sanitarijami, kar ji je bilo od vsega najbolj všeč.

Nakup in izposoja
izposoja
naročilo
Preberite pred prenosom
Za preizkus prenesite brezplačno knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik!
Knjiga »Ljubezen s tujcem« je narejena v formatih:  pdf  ePub  Mobi 
S klikom na gumb IZPOSOJA boste odprli stran na kateri lahko knjigo brezplačno izposodite, če ste član ene od (67) knjižnic, ki so v sistemu Biblos (ePub ali pdf format).
S klikom na gumb NAKUP boste odprli PayPal naročilnico.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran s katere lahko prenesete kupljeno e-knjigo (download).
S klikom na gumb NAROČILO (po e-pošti) boste odprli stran, na kateri so podatki za položnico.
Knjigo naročite po e-pošti, znesek pa nakažete po položnici (univerzalni plačilni nalog).
Po prejetju nakazila bomo na vaš e-mail poslali kupljeno knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.