knjige po žanrih
pomoč
več o knjigi
6.57 €
Romana Berni
Zmaga srca
ljubezenski roman
Založba Genija
približno število strani: 439
pdf:
1.2 MB
ePub:
316 KB
Mobi:
1.2 MB
Opis

Vsak, ki je prebral prejšnje delo Romane Berni ›Zmota‹, se gotovo sprašuje, kaj se je zgodilo z Ido in Kristjanom, potem ko sta se razšla. Kako se je Ida znašla v vlogi matere samohranilke? Ali Kristjan ve, da je oče? Odgovori ležijo v knjigi, ki jo držite v rokah.

Zmaga srca je roman poln presenečenj in zapletov, ki se začnejo, ko se Ida in Kristjan slučajno znajdeta na isti poroki.


Odlomek iz knjige:

Pol dveh bo. Za Ido začetek lepšega dela dneva. Rada je prihajala po Tima v vrtec. Trenutki, ko jo je fantič zagledal in se je razveselil, so bili vsakokrat znova posebno doživetje.

Tudi danes ni bilo nič drugače. Medtem ko ga je oblačila za odhod, je živahno čebljal. Bil je petek in pred njo prost vikend, ko je imela zanj veliko časa. Ob koncih tedna se mu je vselej zelo posvetila. Igrala se je z njim, ga dosti pestovala in pogosto sta hodila na dolge sprehode. Občasno se jima je na sprehodih pridružil še Urban in tedaj so bili videti prav srečna družinica.

Tim je začel hoditi v vrtec v drugi polovici avgusta. Na novo okolje ga je privajala zelo postopoma – najprej je tam ostajal le za uro ali dve, nato pa je čas polagoma podaljševala. Še vedno se ni povsem privadil. Težave so bile predvsem zjutraj, ko ga je predala vzgojiteljici, saj je ponavadi jokal in silil za njo. Teh jutranjih ločitev ni marala, čeravno so ji vzgojiteljice govorile, da se po njenem odhodu hitro pomiri.

Od meseca marca, ko se je vrnila v službo, je bil Tim najprej v zasebnem varstvu pri gospe Maroltovi. Pred tem si je kar dolgo mučila možgane, kako se naj odloči: ali naj izkoristi porodniški dopust do konca ali naj v drugem šolskem polletju začne delati s polovičnim delovnim časom. Po temeljitem razmisleku se je odločila za drugo možnost. Odločitev ji je po eni strani olajšalo dejstvo, da so imeli v šoli z njenim nadomeščanjem pri pouku zelo veliko težav, po drugi strani pa to, da ji je z Urbanovo pomočjo uspelo najti za Tima zelo spodobno varstvo. Gospa Maroltova je bila skrbna, natančna in topla ženska, ki je znala z majhnimi otroki. Žal ji je varovanje ustrezalo le nekaj ur na dan, več pa zaradi drugih obveznosti ni mogla. Zato je Tim jeseni – ko se ji je porodniški dopust dokončno iztekel in je z novim šolskim letom spet začela delati polni delovni čas – odšel v vrtec. Pravzaprav v jaslice. Vendar ji je gospa Maroltova zagotovila, da bo rada še kdaj vskočila in popazila nanj, če jo bo potrebovala.

Ko sta zdaj prispela iz vrtca domov, se je Tim takoj zapodil k igračam. Sama je medtem na hitro postorila nekaj običajnih drobnarij. Nato je sedla k njemu na preprogo in se šla z njim njegovo priljubljeno igrico »skrivanje plišastega zajčka«. Všeč mu je bilo, če mu je živalco skrila, četudi samo za hrbet, in vsakokrat se je radostno smejal, ko je skrito igračo zopet našel.

Ko se je naveličal igre, ga je popestovala. Tim je imel rad crkljanje in nežnosti, tega mu ni bilo nikoli preveč.

»Pojdiva zdaj na sprehod, Timi,« se je naposled dvignila in mu ljubkovalno skuštrala lase. Na srečo ni podedoval njene oranžne barve las. Detajl, ki zanjo ni bil nepomemben. V njej je obležal očetov predsodek, da je za fanta bolje, če ni oranžen. Timovi lasje so bili rjavi, bliže temnejšemu kot svetlemu odtenku. Ko bo odrasel, bo temen.

Odpravila sta se v bližnji park, kjer mu je podajala žogo. Bil je še zelo nespreten, pa je tekal za žogo, ki se je vedno znova znašla na tleh. Nazaj grede sta se ustavila še na otroškem igrišču. Tu se je v peskovniku že igralo nekaj otrok in tudi Tim se je pridružil, saj se je zelo rad igral z mivko.

Temnilo se je, ko sta se spet vrnila domov. Pripravila mu je večerni obed, po večerji pa ga še skopala in nato oblekla za noč. Danes je bil zelo razigran, in ko ga je oblačila za spanje, se je kar naprej premikal, stegoval roke zdaj sem zdaj tja in ji nagajal, da ga zlepa ni mogla obrzdati. Ko je končno ležal v svoji posteljici, mu je prepevala otroške pesmi, dokler ni zaspal. Tedaj je potihoma zaprla vrata spalnice in se vrnila v dnevno sobo.

Končno je imela nekaj časa tudi zase. Sedla je za kuhinjsko mizo in se lotila šolskih priprav. Za naslednji teden si je pri obeh predmetih, ki jih je poučevala, biologiji in kemiji, omislila kratek preizkus znanja. Nekaj nalog je že sestavila, sedaj pa se je odločila nadaljevati.

Nakup in izposoja
izposoja
naročilo
Preberite pred prenosom
Za preizkus prenesite brezplačno knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik!
Knjiga »Zmaga srca« je narejena v formatih:  pdf  ePub  Mobi 
S klikom na gumb IZPOSOJA boste odprli stran na kateri lahko knjigo brezplačno izposodite, če ste član ene od (67) knjižnic, ki so v sistemu Biblos (ePub ali pdf format).
S klikom na gumb NAKUP boste odprli PayPal naročilnico.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran s katere lahko prenesete kupljeno e-knjigo (download).
S klikom na gumb NAROČILO (po e-pošti) boste odprli stran, na kateri so podatki za položnico.
Knjigo naročite po e-pošti, znesek pa nakažete po položnici (univerzalni plačilni nalog).
Po prejetju nakazila bomo na vaš e-mail poslali kupljeno knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.