knjige po žanrih
pomoč
več o knjigi
6.57 €
Romana Berni
Ljubezen ni le beseda
ljubezenski roman
Založba Genija
približno število strani: 485
pdf:
1.4 MB
ePub:
385 KB
Mobi:
1.3 MB
Opis

Pisateljica nas popelje v življenje Eve Grant, Avstralke s slovenskimi koreninami, ki se pride v Ljubljano učit slovenščine. Sredi mesta jo oropa narkoman, vendar ji priskoči na pomoč mlad in simpatičen Damjan Mirnik. Tako se za Evo začne v Sloveniji prav razgibano življenje, saj se spoprijatelji z Damjanom in njegovim dekletom Lidijo, ki poskrbita, da ji nikoli ni dolgčas. Zapletati se pa začne, ko Eva ugotovi, da je zaljubljena v Damjana, hkrati pa jo v zadrego spravlja Lidijin brat Nik, ki kaže do nje neprikrit odpor.

Vendar stvari nikoli niso takšne, kot se zdijo na prvi pogled ...


Odlomek iz knjige:

Eva je z brezbrižno sproščenostjo stopala po razgretem pločniku in lovila skromno senco, da bi se vsaj malo zaščitila pred pripekajočimi sončnimi žarki. S tečajem je za danes končala in zdaj je imela časa na pretek. Nikamor se ji ni mudilo. V hotel, kjer je stanovala, se ji še ni ljubilo oditi, zato se je po premisleku odločila, da si bo privoščila potep na grad. Stari del mesta ji je bil všeč. Dodobra ga je spoznala že prejšnji dve poletji, ki ju je preživela v Ljubljani. Prav tako je poznala že vse pešpoti, ki so vodile do gradu.

Ulica, po kateri je stopala, je bila ena manj prometnih in v tej zgodnje popoldanski vročini se je zdela še bolj opustela. Tudi njej je bilo precej vroče, čeprav ne nevzdržno. Dolge temne lase je imela spete v čop na vrhu glave. Oblečena je bila v lahne poletne bermuda hlače in majico brez rokavov, medtem ko so ji noge tičale v sandalih z nizkimi petami. Tenak pulover, ki ga je zjutraj za vsak primer vzela s sabo, je potisnila v nahrbtnik, ki ji je mlahavo visel na levi rami. V njem je imela še zvezek, v katerega si je na tečaju zapisovala in denarnico s kreditnima karticama ter nekaj denarja.

Med hojo so ji misli zašle k dogajanju na tečaju. Letos se je poletne šole udeležila že tretjič in to se je odražalo tudi v njenem znanju jezika, ki je bilo čedalje bolj kakovostno. Vsakdanjo konverzacijo je obvladala lepo in tekoče, zatikalo se ji je samo še pri nekaterih sklanjatvah in spregatvah ter pri zahtevnejših stavčnih zvezah. So pa toliko bolj vzdihovali začetniki, ki so se letos prvič učili jezika – vsem brez izjeme se je zdela slovenščina nadvse težak in zapleten jezik.

Tok njenih misli so prekinili koraki in rahlo sopihanje tik za njenim hrbtom, zaradi česar jo je preplavilo nelagodje. Že v naslednjem trenutku je neka roka zgrabila za njen nahrbtnik in ji ga z vso silo potegnila z ramena. Sunek je bil tako nepričakovan, da jo je vrglo iz ravnotežja in se je opotekla.

Presenečena in še bolj prestrašena se je naglo obrnila. Zagledala je fanta drobne suhljate postave, ki je z njenim nahrbtnikom v roki že tekel prek ceste, nato pa se na drugi strani usmeril proti najbližji stranski ulici, ki se je izgubljala med hišami. Na prvi pogled se je zdel še zelo mlad, malone fantič, morda tudi zato, ker je bil tako droben.

»Na pomoč, okradel me je!« je zavpila, čeprav v bližini ni videla nikogar. Na njeno srečo se je prav tedaj izza vogala na drugi strani ulice pojavil mlajši moški. Ponovno je zavpila. Moški je slišal njen klic. Morda jo je slišal že prej, kajti naglo se je ozrl v njeni smeri. Fant z ukradenim nahrbtnikom je bil v njegovem vidnem polju, niti ne prav daleč od njega, in še vedno je tekel. Eva je zdaj še tretjič zavpila. Moški je očitno že ocenil situacijo, saj se je nenadoma pognal za zmikavtom, ki so mu očitno že pojemale moči in ga z lahkoto dohitel. Eva je od daleč videla, kako je tatiča zgrabil od zadaj, nato pa ga z veščim prijemom hitro in brez opaznejših težav polegel na tla.

Zdaj je še sama pohitela čez cesto in stekla do njiju. Fant je ležal na trebuhu, moški pa ga je na tleh popolnoma obvladoval; s kolenom na njegovem hrbtu ga je pritiskal navzdol, roke pa mu je potegnil nazaj in mu jih prekrižane stisnil ob telo. Njen nahrbtnik je obležal na tleh poleg fanta.

»Pokličite policijo,« se je neznanec na hitro ozrl vanjo. Evi se je zazdel silno prikupen in mlajši, kot je bilo videti od daleč. »Ne vem, če bi znala. Nisem od tu, tujka sem,« je zaradi razburjenja rekla v precej bolj okorni slovenščini, kot bi sicer znala.

Moški je poprijel fantove roke samo z eno roko, z drugo pa segel v svojo torbo in potegnil iz nje mobilni telefon. Odtipkal je nekaj številk in že je imel na zvezi policijo. Po kratkem pojasnilu zakaj kliče in navedbi kraja dogodka, je mobilnik izklopil in ga potisnil v hlačni žep.

Nakup in izposoja
izposoja
naročilo
Preberite pred prenosom
Za preizkus prenesite brezplačno knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik!
Knjiga »Ljubezen ni le beseda« je narejena v formatih:  pdf  ePub  Mobi 
S klikom na gumb IZPOSOJA boste odprli stran na kateri lahko knjigo brezplačno izposodite, če ste član ene od (67) knjižnic, ki so v sistemu Biblos (ePub ali pdf format).
S klikom na gumb NAKUP boste odprli PayPal naročilnico.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran s katere lahko prenesete kupljeno e-knjigo (download).
S klikom na gumb NAROČILO (po e-pošti) boste odprli stran, na kateri so podatki za položnico.
Knjigo naročite po e-pošti, znesek pa nakažete po položnici (univerzalni plačilni nalog).
Po prejetju nakazila bomo na vaš e-mail poslali kupljeno knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.