knjige po žanrih
pomoč
več o knjigi
5.54 €
Milan Petek
Deklica Hana
otroške zgodbe
Založba Genija
ilustracije: Sara Koncilja
približno število strani: 45
pdf:
1.8 MB
Opis

Odlomek iz knjige:

Zgodilo se je pred časom v Sončni ulici, kjer s starši živi Hana, petletna deklica s kitkami z rdečo pentljo in s kot nebo modrimi očmi. Nekega dne je Hana zbolela; zjutraj, ko bi morala v vrtec, jo je bolel trebušček. In je ostala doma.

»Skuhala ji bova čaj ter malo popazila nanjo,« sta pomirila mamo in očka babica in dedek, ki sta takoj prihitela na pomoč. »Vidva kar brez skrbi pojdita v službo!«


Tako je tudi bilo. Mama in očka sta odšla v službo, Hana pa je ostala doma, popila skodelico čaja za pomiritev želodčka in že je bila zdrava kot prej. In tudi radoživa. V vrtcu se je vsak dan igrala z drugimi otroki, kaj pa naj počne doma? jo je zaskrbelo.

»Pojdiva na sprehod!« jo je povabila babica. »Boš videla, da bo zanimivo!«

Odšli sta na sprehod po ulici, do trgovine in nazaj domov. Vmes sta srečali dve sosedi in babica je vsaki povedala, da je Hano zjutraj bolel trebušček, a da je zdaj že zdrava.

Nato je zabaval Hano dedek. Prebiral ji je zgodbe iz slikanic, dokler se ni utrudil. Potem se je Hana preselila h košu s svojimi igračami. Plišaste medvedke je učila šteti do pet – kaj več niti sama ni znala –, punčkam pa je urejala pričeske. Oboje je bilo zelo zanimivo, a se je tudi tega naveličala. Zaželela si je novo igro – skrivalnice. Za skrivalnice pa je potrebovala družbo.

Pogledala je naokrog; dedek je utrujen dremal na kavču in ga ni hotela buditi. Babica pa je v kuhinji pripravljala kosilo in tudi ni imela časa za skrivalnice.

Hana je videla, da s skrivalnicami za zdaj ne bo nič. Pa tudi s katerokoli drugo igro ni šlo brez družbe. Le s kom naj se igra? Še domača muca Mika, ki je stalno dremala na hišnem pragu, je odšla po svojih mačjih poteh in jo pustila samo.

Takrat je Hana na mizici zagledala dedkov telefon. Kaj, če bi se igrala z njim? Videla je že mamo in očka, kako telefonirata. Samo na tipke s številkami bi morala pritiskati, nič drugega ne bi bilo treba, otročje lahko bi bilo …

Piiip-piiip-piiip je piskalo iz telefona, a Hani se ni oglasil nihče, ne očka niti mama, ne nihče drug. Poskusila je znova in znova. Piiip-piiip-piiip-piiip-piiip-piiip-piiip so se oglašale tipke, drugega glasu iz telefona ni bilo. Ko je že skoraj razočarano odložila telefon, se je na ekrančku pokazala slika rdečeglavega možica. Zaspano je mežikal in si mencal oči.»Halo, kdo me budi? Ti, deklica?« se je možic začudil. »Zakaj me kličeš?«

Tudi Hana je bila presenečena, a ne preveč. Možic na ekranu je bil videti prijazen.

»Hana sem, rada bi se igrala skrivalnice, pa ni nikogar, ki bi se igral z mano,« je potožila. »Dedek spi, babica kuha kosilo, očka in mamica pa sta še v službah. Kdo si pa ti?«

»Arnold, telefonski škrat. Živim v telefonih in ti si me zdaj zbudila,« je možic malo zagodrnjal. Ko pa je videl Hanin kisli obraz, se je odobrovoljil. »No, deklica, je že v redu, ne skrbi, morda ti bom lahko pomagal! Tudi jaz se rad igram, počakaj za trenutek!«

Naslednji trenutek je pred deklico stal majhen možic v zelenih hlačah in modrem suknjiču.

»Tako, pa sem že tu! Zdaj se lahko igrava!« je zaklical Hani.

Hana je bila takoj za. »Se znaš igrati skrivalnice?« ga je vprašala.

»Seveda, to je moja najljubša igra!« je prikimal škrat. »Kdo se bo prvi skril?«

Najprej se je skrila Hana, možic pa je moral mižati, šteti do pet in jo poiskati. Uf, ni bilo tako preprosto zanj; našel jo je že, ko je čepela skrita za omaro v hodniku, a bila je hitra, in še preden se je obrnil, je že bila spet v dnevni sobi. Še nekajkrat sta poskusila, nazadnje pa je možic le bil hitrejši in je zmagal. Potem je Hana iskala njega.

Nakup in izposoja
izposoja
naročilo
Preberite pred prenosom
Za preizkus prenesite brezplačno knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik!
Knjiga »Deklica Hana« je narejena v formatih:  pdf 
S klikom na gumb IZPOSOJA boste odprli stran na kateri lahko knjigo brezplačno izposodite, če ste član ene od (67) knjižnic, ki so v sistemu Biblos (ePub ali pdf format).
S klikom na gumb NAKUP boste odprli PayPal naročilnico.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran s katere lahko prenesete kupljeno e-knjigo (download).
S klikom na gumb NAROČILO (po e-pošti) boste odprli stran, na kateri so podatki za položnico.
Knjigo naročite po e-pošti, znesek pa nakažete po položnici (univerzalni plačilni nalog).
Po prejetju nakazila bomo na vaš e-mail poslali kupljeno knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.