knjige po žanrih
pomoč
več o knjigi
6.57 €
Darja Hočevar
Ranjeno srce
ljubezenski roman
Založba Genija
približno število strani: 165
pdf:
471 KB
ePub:
202 KB
Mobi:
695 KB
Opis

Zavist in sovraštvo lahko vodita do maščevanja. Vendar se sovraštvo lahko spremeni v ljubezen. Na drugi strani pa lahko ljubezen vodi človeka tako daleč, da v njenem imenu škodi tistim, ki jih ima najraje. Zgodba vas bo potegnila v vrtinec teh čustev, ki povezujejo sestri Lijano in Natašo ter družino Giordano.

Po podatkih o izposoji v splošnih knjižnicah, je leta 2011 avtorica Darja Hočevar s skoraj 13 tisoč izposoj dosegla 14. mesto med najbolj branimi domačimi avtorji.


Odlomek iz knjige:

Nataša Giordano je zamišljena sedela ob bazenu in zrla v zeleno, lesketajočo se, vodo. Sonce je z vso močjo pripekalo, zato ji je ledeno mrzla limonada, ki ji jo je pred nekaj trenutki postregla mlada hišna pomočnica Anna, še kako prijala. Nedaleč od nje se je v peskovniku v senčnem zavetju cipres igrala njena štiri in pol letna hčerkica Chiara. Za hip jo je ljubeče pogledala, nato pa se zopet predala morečim mislim.

Pet let je minilo, odkar je iz svoje rodne Ljubljane prišla v Rimini. Marsikatero dekle bi bilo presrečno, če bi se poročilo z lepim Italijanom, ki je zdravnik in povrhu še dedič privatne klinike, živelo v razkošni vili z bazenom in idiličnim parkom, od koder je prelep razgled na promenado, in nasploh uživalo ugled in razkošje. Ona pa ni bila srečna. Edini svetli točki v njenem življenju sta bili hčerkica Chiara in moževa sestra Serena, ki je skupaj z njimi živela v vili. V njej je vsaj našla sorodno dušo.

Vendar za njeno nesrečo ni bil kriv mož kriv. Kriva je bila sama, ker se je z njim poročila samo iz želje, da bi kljubovala svoji mlajši sestri in jo prizadela.

Tudi sama je izhajala iz zdravniške družine. Njen oče prof. dr. Primož Tomc je bil specialist za srčno kirurgijo. Zelo je bil spoštovan in znan tudi v tujini. Bili so srečna družina, dokler se ni rodila mlajša sestra. Brez občutka krivde si je lahko priznala, da svoje sestre ni nikoli ljubila. Z njenim rojstvom se je vse postavilo na glavo. Bila je ljubljenka vseh, za nameček pa še prava lepotica. Od njenega rojstva naprej se je vse vrtelo okoli nje, in tega Nataša ni dobro prenašala. Sama ni bila lepa, bila je ljubka in prikupna, toda s svojo sedem let mlajšo sestro se ni mogla kosati, pa če se je še tako vpadljivo oblačila in lišpala. Zato je že od svojih zgodnjih najstniških let v njej videla le tekmico, pa čeprav je bila njena sestra takrat še majhna deklica.

Nataša je bila stara enaindvajset let, ko je oče pričel omenjati nekega Italijana, dr. Armanda Giordana, ki naj bi iz Riminija prišel k njemu na specializacijo. Poslal ga je njegov oče, sicer šef zasebne klinike v Riminiju. Od takrat naprej je o njem govoril samo pohvalno, kajti bil je mlad, talentiran srčni kirurg.

Nekega večera ga je povabil k njim na večerjo. Nataša je bila takrat psihično povsem na dnu. Nobene stvari ni bilo več, ki bi jo zanimala in razveseljevala. Že pred leti je dokončala tretji letnik medicinske šole, tik pred četrtim letnikom pa ugotovila, da je to delo sploh ne veseli, in je šolo preprosto obesila na klin. Pravzaprav ji tudi učenje ni šlo kaj prida od rok in je le s težavo prehajala iz letnika v letnik. Očeta je s to svojo neresnostjo zelo prizadela, pa kaj je mogla. Saj je vendar nima nihče pravice siliti v poklic, ki je ne veseli, si je takrat nenehno ponavljala in nazadnje to povedala tudi očetu. Da ne bi bila odvisna od staršev, se je zaposlila kot natakarica v nekem lokalu. Končno je bila zadovoljna z delom, pa tudi z zaslužkom! Tik preden je v njihovo življenje stopil Armando, pa je doživela grenko razočaranje v ljubezni in takrat je zatrdno sklenila, da se nikdar več ne bo zaljubila. Odločila se je, da bo do konca svojega življenja ostala samska.

Torej, takrat ko je prebolevala svojo vročo ljubezen, je spoznala Armanda. Bil je pravi lepotec, to si je lahko priznala. Visok, atletske postave, črnolas, njegove prelepe oči so bile temne kot oglje. V vseh pogledih pravi Italijan, toda nje moška lepota ni več ganila. Zato pa se je njena sestra Lijana, takrat štirinajstletno dekletce, do ušes zaljubila vanj in tega niti ni poskušala prikrivati.

Očetu je bilo zelo nerodno, ko ga je dekle že ob njegovem prvem obisku, prav vsiljivo požiralo z očmi. Po njegovem odhodu jo je resno vzel v roke. Skušal ji je dopovedati, da je dr. Giordano star enaintrideset let, in da ga deklice, kot je ona, pač ne zanimajo. Da mora najprej odrasti in si šele potem najti svojega princa na belem konju. To ji je poskušal dopovedati na preprost, hudomušen način in vroče si je želel, da svoje deklice ne bi prehudo prizadel, in da bi njegove besede kajpak padle na plodna tla.

Nakup in izposoja
izposoja
naročilo
Preberite pred prenosom
Za preizkus prenesite brezplačno knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik!
Knjiga »Ranjeno srce« je narejena v formatih:  pdf  ePub  Mobi 
S klikom na gumb IZPOSOJA boste odprli stran na kateri lahko knjigo brezplačno izposodite, če ste član ene od (67) knjižnic, ki so v sistemu Biblos (ePub ali pdf format).
S klikom na gumb NAKUP boste odprli PayPal naročilnico.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran s katere lahko prenesete kupljeno e-knjigo (download).
S klikom na gumb NAROČILO (po e-pošti) boste odprli stran, na kateri so podatki za položnico.
Knjigo naročite po e-pošti, znesek pa nakažete po položnici (univerzalni plačilni nalog).
Po prejetju nakazila bomo na vaš e-mail poslali kupljeno knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.