knjige po žanrih
pomoč
več o knjigi
6.57 €
Darja Hočevar
Temna slutnja
ljubezenski roman
Založba Genija
približno število strani: 309
pdf:
794 KB
ePub:
255 KB
Mobi:
874 KB
Opis

Nekega dne se štirinajstletna Karin iz parka vrne zelo razburjena. Prepričana je, da je imela bližnje srečanje z nekim psihopatom. Bratu in svakinji opiše čudni pripetljaj, ki ga je pravkar doživela, pri čemer jo prešine, da bi moški, ki ga je srečala v parku, lahko bil pedofil. Čas pokaže, da se ni zmotila.

Po podatkih o izposoji v splošnih knjižnicah, je leta 2011 avtorica Darja Hočevar s skoraj 13 tisoč izposoj dosegla 14. mesto med najbolj branimi domačimi avtorji.


Odlomek iz knjige:

Šiška je prijetno predmestje naše prestolnice. Tam je vse polno stanovanjskih blokov in stolpnic, visokih poslovnih zgradb, lokalov in trgovin, zelenja, otroških igrišč in otrok, ki se na njih igrajo. Nikoli ni dolgčas. Ves ta hrušč in trušč pa dopolnjuje gost promet, ki se odvija od jutra do večera in še ponoči. Velik vrvež avtomobilov prebivalcem večkrat ne dopusti spokojnega spanja.

V eni izmed številnih stolpnic, nekoliko odmaknjeni od prometnega vrveža, živi v osmem nadstropju družina Bogataj. Gorje, če odpove dvigalo! Peš priti v osmo nadstropje, vsekakor ni šala! Predvsem za najstarejši članici družine. Sicer pa je družina Bogataj številna. Še dobro, da so bili arhitekti pri načrtovanju gradnje tako velikodušni s stanovanjskimi prostori. Štiri prostorne spalnice poleg dnevnega prostora, kabinet ali delovna soba, kuhinja z jedilnico in toaletni prostor s kopalnico, vse skupaj jim pride še kako prav. Ko so se v stolpnico vselili, še niso bili tako številni. Takrat so se pravzaprav spraševali, zakaj so vzeli eno največjih stanovanj v stolpnici in kaj bodo počeli z njim. Potem pa je naneslo, da je prišlo do nekaterih nepredvidenih sprememb in postopoma je iz petčlanske nastala devetčlanska družina. Stanovanje se je torej dobro zapolnilo!

Poglavar družine je Jakob Bogataj, po domače Jaka, čeden moški srednjih let in uspešen odvetnik za gospodarske zadeve. Popolnoma jasno je, da delovna soba pripada njemu! Tam preživi večino prostega časa, ki ga ima zelo malo, pa še takrat ureja delo, ki ga ne utegne dokončati v pisarni. Njegova boljša polovica Mojca, je kozmetičarka. Vedno je na moč urejena, za kar gre zahvala njeni strokovni izobrazbi. Na Stritarjevi ulici je lastnica kozmetičnega salona in strank, ki prihajajo pod njene čarobne roke, ne manjka. Njun zakon je od vsega začetka skladen in ljubeč. Že nekaj časa razmišljata o tem, da bi kupila kakšno hišo v Trnovem, stanovanje pa prepustila sinu in njegovi družini. Seveda pred ostalimi člani družine o tem še nista glasno spregovorila. Odločitev je zanju težka. To stanovanje imata rada, vanj so se vselili, ko je bila rojena mlajša hčerka in veliko lepih spominov ju je vezalo nanj. Zato razmišljata tudi o možnosti, da bi hišo kupila sinu in bi šla mlada družinica na svoje. Za mlada zakonca je najbolje, da živita sama, to Jaka in Mojca vesta iz lastnih izkušenj. Vendar onadva sta potrpežljiva človeka, za sina in snaho pa se ni vedelo, kako dolgo bosta še lahko prenašala komando iz vseh strani in kdaj jima bo to pričelo načenjati zakon.

Nakup in izposoja
izposoja
naročilo
Preberite pred prenosom
Za preizkus prenesite brezplačno knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik!
Knjiga »Temna slutnja« je narejena v formatih:  pdf  ePub  Mobi 
S klikom na gumb IZPOSOJA boste odprli stran na kateri lahko knjigo brezplačno izposodite, če ste član ene od (67) knjižnic, ki so v sistemu Biblos (ePub ali pdf format).
S klikom na gumb NAKUP boste odprli PayPal naročilnico.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran s katere lahko prenesete kupljeno e-knjigo (download).
S klikom na gumb NAROČILO (po e-pošti) boste odprli stran, na kateri so podatki za položnico.
Knjigo naročite po e-pošti, znesek pa nakažete po položnici (univerzalni plačilni nalog).
Po prejetju nakazila bomo na vaš e-mail poslali kupljeno knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.