knjige po žanrih
pomoč
več o knjigi
6.57 €
Darja Hočevar
Skrivnostno izginotje
ljubezenski roman
Založba Genija
približno število strani: 351
pdf:
982 KB
ePub:
317 KB
Mobi:
1.0 MB
Opis

Mlada profesorica Monika pride v odmaknjeno mestece nadomeščat prijateljico Lino, ta pa čez noč izgine neznano kam. Monika se zaradi skrivnostne izginitve prelevi v detektivko, čaka pa jo tudi nova ljubezen.

Po podatkih o izposoji v splošnih knjižnicah, je leta 2011 avtorica Darja Hočevar s skoraj 13 tisoč izposoj dosegla 14. mesto med najbolj branimi domačimi avtorji.


Odlomek iz knjige:

Nad podeželskim mestecem Rostovž je odmevajoč grom preparal nebo, prekrito z grozečimi oblaki. V tej zoprni aprilski noči so na zemljo padale težke deževne kaplje, neusmiljeno in neutrudno, kot bi se bližal vesoljni potop.

Kljub neusmiljenosti narave je mestece spokojno spalo. Bilo je eno tistih majhnih podeželskih mest, kjer se vsi prebivalci med seboj poznajo. Slovelo je po istoimenskem zdravilišču z neštetimi zdravilnimi vrelci, gradovih v bližnji in daljni okolici ter Srednji in visoki šoli za turizem, ki je bila namenjena predvsem dijakom premožnih staršev. Tudi dijaški dom poleg šolskega poslopja, je bil temu primerno razkošno zgrajen. Sicer pa je mestece imelo tudi nekaj trgovin, gostinskih lokalov in majhno policijsko postajo, kjer sta delovala šef policije Miha Sever in njegov mlajši pomočnik Rihard Pavlin. Tajniške posle jima je opravljala mlada šefova nečakinja Dana Sever. Ponavadi nista imela veliko dela. Prebivalci mesteca so bili umirjeni, turisti, ki so prihajali v zdravilišče, pa so bili povečini premožni gostje, željni zdravilnih vrelcev in počitka. Tako je življenje v mestecu potekalo vsakdanje, skorajda dolgočasno, vse dokler ...

Moniko Toman so v majhni enonadstropni hiši, v katero se je vselila pred dvema dnevoma, preganjale moraste sanje. Ko je nebo preparal grom in so zažvenketala vsa stekla v oknih, je v svoji postelji planila kvišku. Srce ji je burno utripalo, sunkovito je dihala in s široko razprtimi očmi zrla proti vratom. ›Se ni tam nekaj premaknilo?‹ se je v mislih vprašala. Znova se je zabliskalo in silovito treščilo, da si je v grozi z rokami zamašila ušesa. Bliski so po sobi risali pošastne sence. Košato drevo pred hišo je v divjem pišu vetra razprostiralo svoje veje tik ob oknu, da so bile videti kot kremplji pošasti. S podstrešja je bilo slišati škripanje in praskanje, čudni glasovi so si med seboj šepetali.

›Strah in groza,‹ je razmišljala in prižgala majhno nočno svetilko, ki je stala na omarici poleg postelje. Pogledala je na uro. Bilo je šele dve zjutraj. Vzdihnila je in znova legla. V misli so se ji prikradle moraste sanje, v katerih jo je njena prijateljica Lina Furlan vsa obupana klicala na pomoč. Ona pa je tekla kolikor je mogla, toda vsakokrat, ko se ji je približala, se je prijateljica znova oddaljila. Stegovala je roke proti njej, jo moledujoče prosila, naj ji pomaga, vendar je ni mogla doseči. Med razmišljanjem je znova zaspala.

Monika Toman, Lina Furlan in Matej Arih so bili nerazdružljiva trojica že vse od vrtca. Skupaj so rasli, skupaj počenjali otroške in mladostniške vragolije in skupaj so se odločili za pedagoški študij. Le da sta se dekleti odločili za študij francoskega in italijanskega jezika, ker sta se že od nekdaj navduševali nad romanskimi jeziki, fantu pa je bolj ležala geografija. Vendar to ni bila ovira, da ne bi skupaj preživljali tudi študijskih let.

Tam nekje pri dvajsetem letu sta se Monika in Matej pričela zavedati, da ju poleg prijateljstva druži še neko bolj vznemirljivo, doslej nepoznano čustvo. Bila je to ljubezen, ki se je kot ogenj razplamtela med njima. Lina je bila vesela zanju. Njihovo prijateljstvo je bilo še naprej neokrnjeno in skupno geslo je bilo: vsi za enega, eden za vse. Ni je bilo stvari, ki je ne bi znali skupaj rešiti.

Po končanem študiju pa se je pričelo z Moniko nekaj dogajati. Počutila se je utesnjeno, zaželela si je malo svobode in življenja. Ni se še počutila dovolj zrelo, da bi se vezala. To je odkrito povedala tudi Mateju. Da bi svoje besede še podkrepila in dokazala, da misli resno, si je pripravniško delovno mesto poiskala na neki šoli na Primorskem. Starša sta bila razočarana nad njo. Nikakor nista mogla razumeti, da je zavrgla človeka, ki ga pozna že vse življenje in se z njim dopolnjuje. Imela sta ju za idealen par. Očitala sta ji, da se je skregala s pametjo in da bo slej ko prej obžalovala to neopravičljivo dejanje.

Nakup in izposoja
izposoja
naročilo
Preberite pred prenosom
Za preizkus prenesite brezplačno knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik!
Knjiga »Skrivnostno izginotje« je narejena v formatih:  pdf  ePub  Mobi 
S klikom na gumb IZPOSOJA boste odprli stran na kateri lahko knjigo brezplačno izposodite, če ste član ene od (67) knjižnic, ki so v sistemu Biblos (ePub ali pdf format).
S klikom na gumb NAKUP boste odprli PayPal naročilnico.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran s katere lahko prenesete kupljeno e-knjigo (download).
S klikom na gumb NAROČILO (po e-pošti) boste odprli stran, na kateri so podatki za položnico.
Knjigo naročite po e-pošti, znesek pa nakažete po položnici (univerzalni plačilni nalog).
Po prejetju nakazila bomo na vaš e-mail poslali kupljeno knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.