več o knjigi
4.50 €

Jules Verne

Dogodivščine kapitana Hatterasa

pustolovski roman
Založba Genija
www.genija.com
info@genija.com
približno število strani: 420
ePub: 579 KB
pdf: 1.4 MB
Kindle: 2.1 MB
Opis

Odlomek iz knjige:

Odhod kakega briga je za največje trgovsko pristanišče na Angleškem kaj nepomemben dogodek. Kdo bi ga med ladjami vsakovrstne tonaže in narodnosti, ki komaj najdejo prostor v dve milji dolgi notranji luki, sploh opazil?

Vendar pa je 5. aprila že od zjutraj pokrivala nabrežja pri New Prince's Docks velika množica ljudi; bilo je, ko da si je tam napovedal shod ves brezštevilni mornarski ceh. Delavci bližnjih skladišč so zapustili delo, kramarji svoje temne prodajalne in trgovci svoje zapuščene trgovine. Raznobarvni omnibusi, ki vozijo vzdolž zunanjega obzidja, obdajajočega notranjo luko, so vsako minuto izpraznili svoj tovor radovednežev, in bilo je, ko da ima mesto samo še eno edino skrb: biti zraven, ko bo Forward odplul.

Forward je bil brig s sto sedemdeset tonami nosilnosti, opremljen z vijakom in parnim strojem s sto dvajset konjskih moči. Kaj lahko bi ga bilo zamenjati z drugimi brigi v pristanišču, toda če za oči širokega občinstva ni bil nič izrednega pa so mogli poznavalci na njem opaziti nekatere posebnosti, ki mornarjem ne morejo uiti.

Preberite pred nakupom

Za preizkus prenesite brezplačno knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik.

S klikom na gumb NAKUP boste odprli PayPal blagajno. Računa na PayPalu za plačilo ne potrebujete.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran "prenesi knjigo" s katere lahko prenesete e-knjigo (download) v formatih:

– ePub
– pdf
– Mobi (Kindle)

S klikom na gumb NAROČILO boste odprli stran za naročilo po e-mailu.

Nakup ali naročilo