več o knjigi
4.50 €

Herbert George Wells

Časovni stroj

zf proza
približno število strani: 141
ePub: 287 KB
pdf: 456 KB
Kindle: 866 KB
Opis

Po prvi svetovni vojni je bilo ime H. G. Wellsa poleg imena G. B. Shawa najbolj znano ime sodobnega angleškega pisatelja med zahodnoevropskimi bralci. Saj je bil H. G. Wells ne samo pisatelj fantastičnih, utopičnih in družbenih romanov, temveč tudi avtor zelo priljubljene Svetovne zgodovine, ki je izhajala v vedno novih izdajah. Sam se je proglašal za novinarja in ne za umetnika, mnogokateri kritik mu je očital, da v svojih delih preveč uči in razmišlja, da ima sicer mnogo idej, a tudi mnogo besed. Nihče mu ni mogel odrekati, da je gibčen, uspešen in razumen pisatelj, čeprav vpliva na občinstvo tudi s količino svojega književnega dela (napisal je nad sto knjig).

Med prva njegova dela spadajo romani: Časovni stroj (1895), Nevidni človek, Vojna svetov, Prvi ljudje na mesecu. Roman o časovnem stroju, ki nas popelje v fantastično prihodnost, z bistrim pogledom ugotavlja, kaj se lahko zgodi, če zmaga suhoparen razum tehničnega navdušenca nad človeškimi čustvi. Roman je častitljiv zaradi svoje starosti in bi mu bili kot pionirskemu delu krivični, če bi ga hoteli secirati s sedanjimi merili. Wells se je izognil socialno-politični problematiki in prikazal samo dvojnost utopične prihodnosti s sužnji Morloki in gosposko kasto, ki živi od izkoriščevanja tujega dela. Razumljivo je, da fantastična dela, zgrajena na naravoslovnih in tehničnih hipotezah ter trenutnih družbenokritičnih spoznanjih, hitro zastarevajo. Toda pri Wellsu je bilo bolj tragično, da se njegovi nazori niso razvijali v tisti progresivni smeri, ki jim je bila nakazana na začetku njegovega književnega delovanja.

ogled knjige
Preberite pred nakupom

Prenesite vzorčno e-knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik:

prenesi vzorčno e-knjigo

Knjiga Časovni stroj je narejena v formatih:

– ePub
– pdf
– Mobi (Kindle)

Knjigo lahko plačate po PayPalu ali spletni banki.

Nakup po PayPalu

S klikom na gumb PAYPAL boste odprli PayPal blagajno.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran »prenesi knjigo« s katere lahko prenesete e-knjigo (download) v vseh formatih, ki so na voljo.

Nakup po spletni banki

Znesek lahko nakažete po spletni banki. Podatki za nakazilo so v spodnjem okvirju.
Zaradi vašega elektronskega naslova nam obvezno pošljite obvestilo o nakupu.
Če v obvestilu o nakupu priložite potrdilo o plačilu, boste knjigo prejeli v krajšem času.

Po prejetju nakazila vam bomo po elektronski pošti poslali knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.

Podatki za nakazilo:

namen nakazila:

e-knjiga Herbert George Wells:
Časovni stroj

znesek:

4.50

IBAN:

SI56 0201 0025 4134 631

referenca (sklic):

SI00 985

prejemnik:

Genija d.o.o.
Litijska cesta 12/a, 1000 Ljubljana