več o knjigi
4.50 €

Antoine de Saint-Exupéry

Nočni polet

roman
Založba Genija
www.genija.com
info@genija.com
približno število strani: 70
ePub: 245 KB
pdf: 333 KB
Kindle: 735 KB
Opis

Ime francoskega pisatelja Saint-Exupéryja je pri nas znano predvsem po prevodu Malega princa, pravljice za otroke, ki pa ima v sebi toliko resne, filozofske globine in poezije, da jo z užitkom prebirajo tudi odrasli.

Avtor, po poklicu letalec, ki se je med zadnjo vojno na nekem izvidniškem poletu ubil, je napisal vsega sedem del in vsa govore o življenju letalcev.

Nočni polet je zgodba o boju za vzpostavitev prve redne letalske zveze z Južno Ameriko in je bil nagrajen z nagrado Femina za leto 1931. Temu izrednemu uspehu je sledila, leta 1939 knjiga Počlovečena zemlja, potem Vojni pilot (1941), v Ameriki je izšlo njegovo Pismo talcu (1943), leto dni pred smrtjo (1944) pa je izdal znamenitega Malega princa.

Exupéryjevo slovstveno delo je prežeto s svojevrstnim umetniškim in filozofskim ognjem, stilno se odlikuje pa čistem, poetičnem in sočnem jeziku. V njegovih knjigah, čeprav so snovno razgibane, ni ne cenenih učinkov ne gostobesednosti in patosa, temveč prevladujejo preproste besede samozavestnega moža, misleca in pesnika, ki je zaoral globoke brazde v francosko književnost preteklih dni.

Preberite pred nakupom

Za preizkus prenesite brezplačno knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik.

S klikom na gumb NAKUP boste odprli PayPal blagajno. Računa na PayPalu za plačilo ne potrebujete.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran "prenesi knjigo" s katere lahko prenesete e-knjigo (download) v formatih:

– ePub
– pdf
– Mobi (Kindle)

S klikom na gumb NAROČILO boste odprli stran za naročilo po e-mailu.

Nakup ali naročilo