več o knjigi
4.50 €

Tončka Stanonik

Cvetlična hiša

mladinski roman
ilustracije: Dunja Kofler
približno število strani: 102
pdf: 5.4 MB
povezava na tiskano izdajo
Opis

Odlomek iz knjige:

Te zgodbe nikoli ne bi bilo, če ne bi nekoč na robu našega mesta stala stara enonadstropna hiša. A neugledna je bila samo na prvi pogled, če pa si se nanjo ozrl s prijaznejšim pogledom, si opazil, da so se z njenih balkonov usipale najlepše cvetlice v tistem kraju. Pa to ni bila edina značilnost sive hiše. V njej so živeli ljudje, ki so se radi ustavljali drug ob drugem in si povedali kaj prijaznega. Pa tudi to še ni vse. Njeni stanovalci so poznali veliko zgodb, si jih pripovedovali, jih brali in, če verjamete ali ne, zgodbe so tudi zapisovali. Torej lahko začnem tole pripoved tudi takole: te knjige nikoli ne bi bilo, če ne bi v sivi večstanovanjski hiši na robu našega mesta živel stari knjigarnar, ki knjig ni samo prodajal, temveč je o njih vedno kaj pripovedoval in tudi delal zapiske. In potem je bil tu še nekdo, ki se mu je to življenje zdelo tako lepo, da je nekoč, ko je siva hiša živela samo še v spominih, sedel za računalnik in tej hiši napisal kratek življenjepis.

Zdaj vam že lahko izdam, da bom pripovedovala o knjigarnarju Knjižnem molju. Pravzaprav to ni bilo njegovo pravo ime. Tako so ga klicali njegov prijatelj iz knjigarne Modroslovec in klošar Stari Jakec, ki mu je nosil stare časopise in revije, iz hiše, kjer je stanoval, pa gospod Pesnik in njegova žena, kdaj pa kdaj tudi najmlajši stanovalki Ninika in Ančka. Njegovo pravo ime pa je bilo Poldi Ponikvar. Poznalo ga je vse mesto, nekoliko zaradi vzdevka, nekoliko zaradi starega kolesa in oguljene aktovke, ki ga je spremljala povsod, kamor se je odpravil, predvsem pa zaradi imenitne knjigarne, v kateri je tudi najzahtevnejši bralec našel svojo knjigo, nekaj pa tudi zaradi ljudi, ki so se zbirali pri njem.

ogled knjige
Preberite pred nakupom

Prenesite vzorčno e-knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik:

prenesi vzorčno e-knjigo

Knjiga Cvetlična hiša je narejena v formatih:

– pdf

Knjigo lahko plačate po PayPalu ali spletni banki.

Nakup po PayPalu

S klikom na gumb PAYPAL boste odprli PayPal blagajno.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran »prenesi knjigo« s katere lahko prenesete e-knjigo (download) v vseh formatih, ki so na voljo.

Nakup po spletni banki

Znesek lahko nakažete po spletni banki. Podatki za nakazilo so v spodnjem okvirju.
Zaradi vašega elektronskega naslova nam obvezno pošljite obvestilo o nakupu.
Če v obvestilu o nakupu priložite potrdilo o plačilu, boste knjigo prejeli v krajšem času.

Po prejetju nakazila vam bomo po elektronski pošti poslali knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.

Podatki za nakazilo:

namen nakazila:

e-knjiga Tončka Stanonik:
Cvetlična hiša

znesek:

4.50

IBAN:

SI56 0201 0025 4134 631

referenca (sklic):

SI00 544

prejemnik:

Genija d.o.o.
Litijska cesta 12/a, 1000 Ljubljana