več o knjigi
4.50 €

Palmira Klobas Pečnik

Klasični skladatelji

priročnik
približno število strani: 217
ePub: 1.6 MB
Kindle: 2.3 MB
povezava na tiskano izdajo
Opis

Knjiga Klasični skladatelji nam na zanimiv in pester način predstavlja glasbena obdobja in ustvarjalce od renesanse do impresionizma. Kronološki pregled obdobja zajema splošne zgodovinske značilnosti. Izstopajo predvsem glasbene značilnosti in posamezni glasbeni ustvarjalci. Opisanih je 39 tujih in 11 slovenskih skladateljev. Slikovno gradivo vključuje slike skladateljev in druge zanimivosti.

Vsako obdobje je obravnavano sistematično, s temeljnimi značilnostmi obdobja in z značilnimi glasbenimi oblikami. Te so opisane nazorno, enostavno in razumljivo. Po­samezno glasbeno obdobje je povezano z glasbenim dogajanjem in razmerami na domačem slovenskem ozemlju ter glasbenimi ustvarjalci obdobja.

Avtorica je življenje in delo skladateljev opisala na igriv in zanimiv način, popestren z anekdotami. To je uporabno predvsem za mlajše bralce, ki anekdote ponavadi slikovito povežejo z ostalimi glasbenimi informacijami.

Med glasbenimi deli vsakega skladatelja je na koncu še izbor njegovih desetih najboljših, najpopularnejših del. Glasbena dela iz skladateljevega ustvarjalnega opusa so opisana »slišno«, nazorno, slikovito. Ob prebiranju knjige glasbo delno »slišiš«, kar te tako motivira, da obiščeš koncert, poiščeš zgoščenke in glasbo tudi zares poslušaš.

Knjiga Klasični skladatelji je vsakodnevno uporaben pripomoček za učence osnovnih in srednjih šol. Učitelji glasbene vzgoje bodo knjigo uporabljali kot dodaten vir informacij. Knjiga bo tudi izvrsten pripomoček za velike in male radovedneže ter ljubitelje klasične umetne glasbe.

Preberite pred nakupom

Za preizkus lahko prenesete brezplačno e-knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik.

prenesi vzorec

Knjiga Klasični skladatelji je narejena v formatih:

– ePub
– Mobi (Kindle)

Knjigo lahko plačate po PayPalu, položnici ali mobilni banki.

Nakup po PayPalu

S klikom na gumb PAYPAL boste odprli PayPal blagajno.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran »prenesi knjigo« s katere lahko prenesete e-knjigo (download) v vseh formatih, ki so na voljo.

Nakup po položnici ali e-banki

Knjigo lahko naročite po elektronski pošti na naslov info@e-knjiga.si.
Položnico vam pošljemo po navadni ali elektronski pošti.

Znesek lahko tudi neposredno nakažete po e-banki in nam zaradi vašega elektronskega naslova obvezno pošljite obvestilo o nakupu. Podatki za nakazilo so v spodnjem okvirju.

Po prejetju nakazila vam bomo po elektronski pošti poslali knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.
Če nam po elektronski pošti pošljete potrdilo o nakazilu boste knjigo prejeli v krajšem času.

namen nakazila:

e-knjiga Palmira Klobas Pečnik:
Klasični skladatelji

znesek:

4.50

BIC banke prejemnika:

LJBASI2X

IBAN:

SI56 0201 0025 4134 631

referenca (sklic):

SI00 256

prejemnik:

Genija d.o.o.
Litijska cesta 12/a 1000 Ljubljana