več o knjigi
4.50 €

Goran Gluvić

Blejsko potrkavanje

kriminalka
približno število strani: 231
ePub: 271 KB
pdf: 525 KB
Kindle: 844 KB
Opis

Odlomek iz knjige:

Sestajali so se vsak petek v Garijevem stanovanju, v eni izmed sob, v kateri je stal bar biljard, tisti z lesenimi gobami, star okrog sto let, a skrbno obnovljen.

Gari in Mirko sta bila par, ki je redno premagoval Ogija in nekoga, ki ga je Ogi pripeljal s sabo. Sicer pa je bila igra bolj stranskega pomena. Bistveni so bili pogovori med njimi.

Videti so bili kot tajna druščina, ki poskuša rešiti svet od vseh njegovih tegob, ali pa ga vsaj prisiliti, naj se gre zdravit.

Njihova najbolj priljubljena tema je bila predvsem kdo, kdaj, zakaj in na kakšen način si je izmislil bar biljard z lesenimi gobami. Začel je Ogi s trditvijo, da je bil izumitelj prav gotovo kakšen strasten gobar in da so v začetku postavljali prave gobe na pravi mahovini. Šele mnogo pozneje so postavljali debelo zeleno sukno.

»Če bi se morda načelno strinjal s tvojo trditvijo,« je nadaljeval Gari, »bi potem moral postaviti vprašanje, ki je bistvenega pomena za verodostojnost raziskave. Zatorej: kakšne vrste gob je uporabljal izumitelj? Jurčke, mušnice, turke ali celo leponogega gobana?«

»Kaj ti meniš?« se je Ogi obrnil na četrtega igralca, ki je ponavadi le zbegano poslušal njihovo razpravo.

Tokrat je to bil Žil, ki se ni dal zmesti. Dobro so se poznali med sabo. Bil je nekaj let mlajši, otroštvo pa so preživljali na istem koncu Bleda. Pozneje, ko so se preselili v Ljubljano, so se veliko družili, ga tudi vabili na biljard, a je odklanjal povabilo, ker se mu je zdela igra dolgočasna. Rajši je imel nogomet. Zdaj je končno sprejel povabilo, ker mu je Ogi obljubil, da bodo kdaj pa kdaj tudi oni odigrali kakšno nogometno tekmo.

Na Ogijevo vprašanje pa je le skomignil. Začel je z igro in namenoma podrl leseno gobo.

»Kdo pa misliš, da si?« se je Gari obrnil k Žilu. »Le navaden pisatelj si. Pod častjo ti je, da bi se pogovarjal o nastanku biljarda, kaj? Zakaj pisateljuješ, Žil? Ti je treba? Samo zajebavajo te. Ker si čefur, moraš znati zmešati takšno pijačo, da ti jo bodo pili iz dlani. Ti moraš znati narediti sok iz pepela,« je Gari iztegnil dlan.

Žil je vstal, postavil belo kroglo, udaril in zadel modro, ki se je skotalila k rdeči in jo potisnila v luknjo. »Sok iz pepela, praviš,« se je nasmehnil. »Tisti, ki ima okus po malinah in ribezu?«

ogled knjige
Preberite pred nakupom

Prenesite vzorčno e-knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik:

prenesi vzorčno e-knjigo

Knjiga Blejsko potrkavanje je narejena v formatih:

– ePub
– pdf
– Mobi (Kindle)

Knjigo lahko plačate po PayPalu ali spletni banki.

Nakup po PayPalu

S klikom na gumb PAYPAL boste odprli PayPal blagajno.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran »prenesi knjigo« s katere lahko prenesete e-knjigo (download) v vseh formatih, ki so na voljo.

Nakup po spletni banki

Znesek lahko nakažete po spletni banki. Podatki za nakazilo so v spodnjem okvirju.
Zaradi vašega elektronskega naslova nam obvezno pošljite obvestilo o nakupu.
Če v obvestilu o nakupu priložite potrdilo o plačilu, boste knjigo prejeli v krajšem času.

Po prejetju nakazila vam bomo po elektronski pošti poslali knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.

Podatki za nakazilo:

namen nakazila:

e-knjiga Goran Gluvić:
Blejsko potrkavanje

znesek:

4.50

IBAN:

SI56 0201 0025 4134 631

referenca (sklic):

SI00 191

prejemnik:

Genija d.o.o.
Litijska cesta 12/a, 1000 Ljubljana