več o knjigi
4.50 €

Bogdan Novak

Ljubezenske zgodbe 2

kratke zgodbe
približno število strani: 229
ePub: 221 KB
pdf: 872 KB
Kindle: 765 KB
povezava na tiskano izdajo
Opis

Po podatkih COBISS-a, je leta 2018, 2017 in 2016 Bogdan Novak dosegel 6. mesto med najbolj branimi domačimi avtorji.

Odlomek iz knjige:

Zbudila sem se že ob sedmih. Nisem navajena zgodaj vstajati, toda danes grem prvič v službo. Ob pol devetih začnem. Moram se čedno obleči; ne preveč moderno, a vendar elegantno, s pravo mero okusa, saj je posebne vrste praznik, kadar greš prvič v službo. In kadar se hočemo ženske obleči, nam je debela ura premalo za to. Preden preizkusim vse pričeske, katera bi se mi najbolj podala, preden pregledam vse lončke in tube, premečem vse škatlice in si izberem najbolj primerno barvo, ki bi poudarila otožnost mojih oči, minejo minute kot kratki utripi srca.

Ime mi je Maja. Niso me vedno klicali tako. Na deželi, odkoder sem prišla, so me imenovali Margit. A Margit, Margareta ali celo Marjeta se mi ne zdi preveč lepo ime zame. Če me kdo pokliče z Margit, me kar neprijetno zbode v hrbtu. V hipu mi prikliče v spomin našo vas, dolgo vrsto topolov ob cesti, krave, kokoši, vonj po senu in gnoju, po prepotenih moških in s peno pokriti zasopli živini, ki vleče težko naložene lojtrnike. Če me kdo pokliče z Margit, se mi zdi, kot da hoče posebej povedati, da sem s kmetov, da nisem mestno dekle. Meščani ne marajo kmečkih deklet: če se ne nosijo čisto po mestno, jim pravijo, da zaudarjajo po gnoju. A za v posteljo jim je vsaka dobra, pa če bi se je še gnoj držal med prsti na nogah.

Stara sem enaindvajset let. Po gimnaziji sem začela obiskovati univerzo. Jezike sem študirala, a le dve leti. Stara coprnica, ki je poučevala francoščino, me je trikrat zapored vrgla na izpitu, ko sem bila tik pred diplomo prve stopnje. Zato sem morala pustiti študij in sem si poiskala službo.

Fanta nisem imela nikoli. Vsako soboto sem se odpeljala z motorko domov na deželo, vračala sem se v ponedeljek s prvim avtobusom. Tako nisem imela priložnosti za mestne zabave, pa tudi mikale me niso. Kljub temu sem se zadnje leto komaj otepala fantov. Govoričili so mi, da sem se razvila v čudovito dekle, in da je pravi čudež, kako so mogli spregledati tako lepotico. Lepa sem že mogoče, opazili so me šele sedaj, ker sem zadnji čas inštruirala in sem si lahko kupila nekaj mestnih oblek po zadnji modi. Tudi domačim gre zadnje leto precej bolje. Oče se je zaposlil v Avstriji, kmetijo pa je prevzel starejši brat.

ogled knjige
Preberite pred nakupom

Prenesite vzorčno e-knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik:

prenesi vzorčno e-knjigo

Knjiga Ljubezenske zgodbe 2 je narejena v formatih:

– ePub
– pdf
– Mobi (Kindle)

Knjigo lahko plačate po PayPalu ali spletni banki.

Nakup po PayPalu

S klikom na gumb PAYPAL boste odprli PayPal blagajno.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran »prenesi knjigo« s katere lahko prenesete e-knjigo (download) v vseh formatih, ki so na voljo.

Nakup po spletni banki

Znesek lahko nakažete po spletni banki. Podatki za nakazilo so v spodnjem okvirju.
Zaradi vašega elektronskega naslova nam obvezno pošljite obvestilo o nakupu.
Če v obvestilu o nakupu priložite potrdilo o plačilu, boste knjigo prejeli v krajšem času.

Po prejetju nakazila vam bomo po elektronski pošti poslali knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.

Podatki za nakazilo:

namen nakazila:

e-knjiga Bogdan Novak:
Ljubezenske zgodbe 2

znesek:

4.50

IBAN:

SI56 0201 0025 4134 631

referenca (sklic):

SI00 925

prejemnik:

Genija d.o.o.
Litijska cesta 12/a, 1000 Ljubljana