več o knjigi
4.50 €

Bogdan Novak

Ljubezenske zgodbe 1

kratke zgodbe
približno število strani: 223
ePub: 215 KB
pdf: 845 KB
Kindle: 740 KB
povezava na tiskano izdajo
Opis

Po podatkih COBISS-a, je leta 2018, 2017 in 2016 Bogdan Novak dosegel 6. mesto med najbolj branimi domačimi avtorji.

Odlomek iz knjige:

Danes sem dopolnila šestnajsto leto. Očka in mamica sta mi dala na voljo celo hišo. Sama sta se odpeljala na morje, kjer imamo vikend. Očka je rekel, da sem zdaj stara šestnajst let in za dekle v teh letih se že spodobi, da ve, kako se mora obnašati. Z mamico mi zaupata in mi poslej puščata več svobode, mi je še rekel. Zato sta mi prepustila vso hišo, da bom lahko priredila svojo prvo samostojno zabavo, ki je ne bodo nadzorovali starši.

Mamica je jokala, ko je očka govoril. Ona misli, da sem še vedno njena mala punčka in ji ne gre v glavo, da mi mora kupovati tangice in modrčke. Očka pa ve, da sem njegova dama in dovolj stara, da začenjam postajati samostojna.

Potem sta se odpeljala v velikem srebrnem mercedesu. Očka je direktor velike tovarne, zato imamo vsega dovolj. Za denar mi ni bilo nikoli treba skrbeti. Očka mi je skoraj vsak dan stisnil nekaj deset eurov v roko, kar sem imela več kot preveč za svoje potrebe.

Pozabila sem vam povedati, da mi je ime Barbara. Precej velika sem in očka pravi, da sem lepo postavo podedovala po mami. Ja, in za rojstni dan mi je kupil pižoja 206 CC, tistega, ki se mu ob pritisku na gumb kovinska streha lahko zloži v prtljažnik in postane kabriolet. Tudi uredil je, da sem dobila vozniško dovoljenje, v katerem sem bila dve leti starejša. Moj očka zmore vse. Vsi ga poznajo in nihče se mu noče zameriti, kadar ima kakšno željo. Zato pa tudi moj očka pomaga vsakomur, ki mu je kdaj storil kakšno uslugo.

Ležala sem v spalni srajci na postelji v svoji sobi. Listala sem po tujih revijah, ki si jih kupujem sproti. Kadar mi je kaj všeč, se odpravim v trgovine in si poiščem podobne stvari, saj se zdaj pri nas dobi čisto vse. Očka mi je pripovedoval, da je bilo včasih, še preden sem bila rojena, čisto drugače. Takrat smo živeli v Jugoslaviji in nismo imeli samostojne države. Doma so bile obleke in druge modne stvari drage ter slabe. Kar si je mama želela, vse ji je moral oče prinesti iz tujine. Ob odhodu iz države je moral na meji skrivati devize in ob prihodu je moral skrivati, kaj vse je nakupil. Težko mu verjamem, saj starci pogosto pretiravajo in pripovedujejo o nekdanjem življenju precej pravljično.

ogled knjige
Preberite pred nakupom

Prenesite vzorčno e-knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik:

prenesi vzorčno e-knjigo

Knjiga Ljubezenske zgodbe 1 je narejena v formatih:

– ePub
– pdf
– Mobi (Kindle)

Knjigo lahko plačate po PayPalu ali spletni banki.

Nakup po PayPalu

S klikom na gumb PAYPAL boste odprli PayPal blagajno.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran »prenesi knjigo« s katere lahko prenesete e-knjigo (download) v vseh formatih, ki so na voljo.

Nakup po spletni banki

Znesek lahko nakažete po spletni banki. Podatki za nakazilo so v spodnjem okvirju.
Zaradi vašega elektronskega naslova nam obvezno pošljite obvestilo o nakupu.
Če v obvestilu o nakupu priložite potrdilo o plačilu, boste knjigo prejeli v krajšem času.

Po prejetju nakazila vam bomo po elektronski pošti poslali knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.

Podatki za nakazilo:

namen nakazila:

e-knjiga Bogdan Novak:
Ljubezenske zgodbe 1

znesek:

4.50

IBAN:

SI56 0201 0025 4134 631

referenca (sklic):

SI00 268

prejemnik:

Genija d.o.o.
Litijska cesta 12/a, 1000 Ljubljana