več o knjigi
4.50 €

Bogdan Novak

Življenje na Marsu

kratke zgodbe
približno število strani: 203
pdf: 538 KB
povezava na tiskano izdajo
Opis

Po podatkih COBISS-a, je leta 2018, 2017 in 2016 Bogdan Novak dosegel 6. mesto med najbolj branimi domačimi avtorji.

Odlomek iz knjige:

V bloku, kjer so stanovali, jim preprosto niso rekli drugače kot Pijanci. Bili so štiričlanska družina. V četrtem nadstropju, desni vhod.

On je bil upokojen tesar. Pravzaprav ni bilo čisto jasno, ali je upokojen redno ali invalidsko zaradi pijače. Zjutraj okoli devete ure si ga lahko srečal, ko je z drsajočimi koraki šel čisto počasi iz bloka proti bifeju na vogalu. Bil je mrk in čemeren. Vračal se je okoli polnoči ali ob enih zjutraj, redkokdaj prej. Vmes je bila njegova pot zelo preprosta. Najprej je šel v bife Rašica ob glavni prometnici. Tam je našel družbo sebi enakih. Kdor je bil pri denarju, je dal za rundo ali dve. Največkrat je kdo vmes skočil v trgovino po steklenico vina in potem so skrivaj dotakali v kozarce, ker je bilo tako ceneje. Natakarica seveda ni bila neumna in je to videla, vendar je molčala, kajti sem ter tja se je v pijanosti vseeno kdo izmed njih spozabil in glasno naročil novo rundo. Še posebej okoli prvega, ko so imeli pokojnine, invalidnine, ali karkoli je že bilo.

Ko je ožel to družbo, kolikor se je pač dalo iztisniti pijače iz nje, je šel v bife čez cesto in tam pil na račun drugih vinskih bratcev. Popoldne je bil v Alfi in okoli nje je bilo kar dvanajst kafičev v WTC. Od tam je šel še v Papigo ali pa v bife bližnjega Mercatorja. Odvisno, kje je bila boljša družba. Čisto na koncu, ko so zaprli že vse lokale, so se najhujši vinski bratci zbrali v kakšnem temnem kotičku naselja ali pa za mizami na vrtu tamkajšnjega vrtca, kjer so pili vino iz steklenic, ki so si jih pravočasno nabavili, še preden so zvečer zaprli trgovine. Okoli polnoči je zmanjkalo tudi tega in takrat so se odpravili domov, kdor je imel kam iti.

ogled knjige
Preberite pred nakupom

Prenesite vzorčno e-knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik:

prenesi vzorčno e-knjigo

Knjiga Življenje na Marsu je narejena v formatih:

– pdf

Knjigo lahko plačate po PayPalu ali spletni banki.

Nakup po PayPalu

S klikom na gumb PAYPAL boste odprli PayPal blagajno.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran »prenesi knjigo« s katere lahko prenesete e-knjigo (download) v vseh formatih, ki so na voljo.

Nakup po spletni banki

Znesek lahko nakažete po spletni banki. Podatki za nakazilo so v spodnjem okvirju.
Zaradi vašega elektronskega naslova nam obvezno pošljite obvestilo o nakupu.
Če v obvestilu o nakupu priložite potrdilo o plačilu, boste knjigo prejeli v krajšem času.

Po prejetju nakazila vam bomo po elektronski pošti poslali knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.

Podatki za nakazilo:

namen nakazila:

e-knjiga Bogdan Novak:
Življenje na Marsu

znesek:

4.50

IBAN:

SI56 0201 0025 4134 631

referenca (sklic):

SI00 845

prejemnik:

Genija d.o.o.
Litijska cesta 12/a, 1000 Ljubljana