več o knjigi
4.50 €

Arthur Conan Doyle

V libijski puščavi

pustolovski roman
prevod: Anton Jehart
približno število strani: 205
ePub: 307 KB
pdf: 710 KB
Kindle: 1015 KB
Opis

Odlomek iz knjige:

V Egipt, deželo bajnega Nila in nepregledne puščave, v deželo piramid in tempeljnov in razvalin, v deželo kjer se srečava križ in polumesec, evropska in orientalska kultura – tja nas vodi naša povest. Nekdaj, pred mnogimi, mnogimi tisoč leti je tam živel narod egipčanski, mogočni faraoni so mu vladali in njihova oblast je segala daleč preko mej Nila in Egipta. Orjaške piramide, razsežne groblje mest in palač, mračne razvaline tempeljnov še danes pripovedujejo o njihovem bogastvu, o njihovi veri, o mišljenju in življenju njihovega naroda.

Pa faraoni so legli v grob in Egipčani so izginili v valu zgodovine, dolino Nila pa je preplavilo divje, bojevito ljudstvo Arabcev, mohamedanov in použilo vase zadnje ostanke nekdanjega mogočnega egipčanskega rodu.

In več nego tisoč let je nemoteno vladal mohamedanski polumesec nad Nilom in od tod razširil vero Mohamedanovo in oblast kalifov preko afriške puščave tja do obal atlantiškega morja ter ob Nilu navzgor globoko v osrčje Sudana, v deželo črncev, zamorcev.

Dokler ni zemljo si osvajajoči Anglež prišel v Egipt in ga zasedel, sredi pretečenega stoletja. Po hudih bojih šele, seve. V krvi so udušile angleške čete upore mohamedanskih beduinov, borečih se za neodvisnost svoje zemlje, in komaj je bila zadušena vstaja v enem kotu dežele, že je izbruhnil požar na drugem koncu in ni še mnogo desetletij temu, da so Angleži po hudih bojih zatrli zadnjo večjo vstajo dervišev, fanatične mohamedanske sekte, ob gornjem Nilu. Pravi gospodarji Egipta so Angleži le ob spodnjem Nilu. Ob brezkončnih peščenih puščavah desno in levo ob gornjem Nilu pa so prej ko slej beduini neoporečeni vladarji. Potovati po Nilu navzgor pod varstvom številnih obrežnih postojank in posadk Angležev, to je sicer več ali manj varno, kdor pa hoče prodreti od Nila v stran v puščavo, ta mora še dandanes skoraj z gotovostjo računati, da se bo srečal s sovražnimi beduini, pred nekaj leti pa je bilo tako potovanje v notranjščino puščave sploh skrajno nevarno.

ogled knjige
Preberite pred nakupom

Prenesite vzorčno e-knjigo in preverite katere formate podpira vaš bralnik:

prenesi vzorčno e-knjigo

Knjiga V libijski puščavi je narejena v formatih:

– ePub
– pdf
– Mobi (Kindle)

Knjigo lahko plačate po PayPalu ali spletni banki.

Nakup po PayPalu

S klikom na gumb PAYPAL boste odprli PayPal blagajno.
Po opravljenem plačilu vas bo PayPal preusmeril na stran »prenesi knjigo« s katere lahko prenesete e-knjigo (download) v vseh formatih, ki so na voljo.

Nakup po spletni banki

Znesek lahko nakažete po spletni banki. Podatki za nakazilo so v spodnjem okvirju.
Zaradi vašega elektronskega naslova nam obvezno pošljite obvestilo o nakupu.
Če v obvestilu o nakupu priložite potrdilo o plačilu, boste knjigo prejeli v krajšem času.

Po prejetju nakazila vam bomo po elektronski pošti poslali knjigo v vseh formatih, ki so na voljo.

Podatki za nakazilo:

namen nakazila:

e-knjiga Arthur Conan Doyle:
V libijski puščavi

znesek:

4.50

IBAN:

SI56 0201 0025 4134 631

referenca (sklic):

SI00 623

prejemnik:

Genija d.o.o.
Litijska cesta 12/a, 1000 Ljubljana